Iets over mij...

Addy Groos-van Gelder (1946, Eindhoven)

In 1982 begon ik met aquarelleren. Lessen in aquarel, tekenen, gouache, pentekenen enz. volgde ik gedurende drie jaar bij Louis van Kilsdonk. Eén van mijn eerste werken ziet u op deze pagina. Bij Hannie van Swelm breidde ik gedurende 7 jaar mijn aquareltechniek uit. Ik begon in 1993 zelf les te geven in deze techniek. Teken- en schildercursus  “UitDeKunst”. In de loop van de jaren heb ik me door zelfstudie allerlei andere technieken, zoals inktschetsen, pastelkrijt, olieverf en werken met paletmes, eigen gemaakt. Deze andere technieken komen sinds enkele jaren in de lessen ook aan bod.

Het gebruik van acrylverf is me steeds dierbaarder geworden. Ik merk dat ik met deze techniek meer mogelijkheden heb om de combinatie van realisme en abstractie gestalte te geven. Ik werk graag met acryl en andere materialen op groot formaat doek, maar ook op kleine doeken werken vind ik een prachtige uitdaging. 

Met aquarelverf maak ik graag hele kleine werkjes, daarvan maak ik felicitatiekaarten, condoléancekaarten of algemene kaarten.

Mijn grote passie is het bekijken, maar zeker ook het schilderen van vlinders. In de kaarten komen ze regelmatig voor.